![]() |
Bezelyeli Börek Tarifi
Bezelyeli Börek Tarifi Yapımı
Malzemeler Hamur için : 2 Su bardağı un 2 Adet yumurtanın sarısı 2 Çorba kaşığı sıvıyağ Yeterince su Yarım paket margarin Tuz Patates püresi için : 2 Adet patates 1.5 Çorba kaşığı margarin Yarım çay bardağı süt 2 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri Tuz İçine : 1 Su bardağı haşlanmış bezelye 1 Adet haşlanmış tavuk göğsü Üzerine : 1 Adet yumurtanın sarısı 2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi Hazırlanışı Bir kapta unu, yumurta sarılarını, yeterince suyu ve tuzu karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 20 dakika dinlendirin. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparın. Unlu bir zeminde küçük bir tabak büyüklüğünde açın. Eritilmiş margarini bir fırçayla her hamur parçasının üzerine sürün. Yağlanmış 3 adet hamur parçasını üst üste dizin. Diğer hamurları da aralarına margarin sürerek üst üste dizin. 5 Dakika buzlukta bekletin. Sonra hamurları merdane yardımı ile tekrar açın. Aralarına eritilmiş margarin sürün. Üst üste dizerek buzlukta 10 dakika daha bekletin. Buzluktan çıkardıktan sonra 3 milimetre kalınlığında açın. Püre için hazırladığınız malzemeleri bir çatal yardımı ile ezdikten sonra içine margarini, sütü, rendelenmiş kaşar peynirini ve tuzu ekleyin. Dikdörtgen şeklinde kestiğiniz hamurun içine önce püreyi, küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk etini ve bezelyeyi koyun. Yufkanın dört bir yanını üst üste koyarak kapatın. Ters çevirerek çok az yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine 4 santim aralıklarla bir bıçak yardımı ile çizik atın. Çırpılmış yumurtanın sarısını sürüp, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında pişirin. Dilimlediğiniz böreğin üzerine kaşar peyniri rendesi serperek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.