Bilecik Mantısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bilecik Mantısı TarifiBilecik Mantısı Tarifi İÇİNDEKİLER 1 paket Selva Ispanaklı Mantı 2 lt (10 bardak) su 1 su bardağı nohut 1 çorba kaşığı salça 2 su bardağı yoğurt 2 çorba kaşığı tereyağı HAZIRLANIŞI Akşamdan ıslatılan nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlanır Bundan sonra sulandırılmış salça ve tuzun ilave edildiği suya mantılar da eklenir ve hamurlar yumuşayıncaya kadar kaynatılır Hamurlar pişince servis tabaklarına alınır ve üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış pul biber veya nane dökülerek süslenir Ardından servis yapılır
|
|
Bilecik Mantısı Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bilecik Mantısı TarifiBilecik Mantısı Tarifi Malzemeler 1 baş soğan, rendelemiş 1/2 kg koyun kıyması 2 adet yumurta 1 kg un karabiber tuz HAZIRLANIŞI Hamurdan dört adet pazı yapıp, üç mm kalınlığında açın Üçer santimlik karelere bölün, içlerine malzemesini koyup, dört ucunu bohça şeklinde birleştirin Yağlı tepsiye dizip, fırında kızartın Fırından çıkarttığınızda üzerine kaynamış et Suyu dökün ve ocakta üstünü kapatarak pişirin Yoğurt ve tereyağ ile Sıcak olarak servis yapın
|
|
Bilecik Mantısı Tarifi |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bilecik Mantısı Tarifielllerinize sağlık,teşekkürler ![]() mantıya bayılırım |
|
|
|