Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, ekonomik, tarifi

Ekonomik Su Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekonomik Su Böreği Tarifi



Ekonomik Su Böreği Tarifi

4 su bardağı un
5 yumurta
yeteri kadar su
tuz

Hamuru iyice yoğurunuz onbeş yufka açınız Bir tencerede sıcak su kaynatınız Bu onbeş yufkadan iki parçasını ayırıp birini yağlanmış tepsiye serin Diğerini tepsiye üst kapaklık için ayrı tutun
Geri kalan yufkaları da, birer birer ocaktaki sıcak suya atınız Bir hamur pişince çıkarıp birkaç dakika soğuk suda bıraktıktan sonra kevgire tersine serin Diğer yufka sıcak suda pişinceye kadar bırakmalı ve kuru temiz bir bezle, nemini alıp tepsideki çiğ yufkanın üzerine sermeli
Bu şekilde, yufkaların yarısını haşladıktan ve yufkalar arasına yağları serptikten sonra istenirse peynirli ya da kıymalı içi de tepsinin orta katına güzelce yaymalıdır Soğuk su ve süzgeçten geçen yufkaları birer birer tepsiye yerleştirerek ve aralarına yağları serperek, tepsiyi doidurmalı En üstüne de önceden ayrılan çiğ yufkayı da kapak yapmalıdır Bıçakla hamuru birçok yerlerinden delerek orta ısıda fırına veriniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.