Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bisküvi, çatlak, tarifi, yumuşak

Yumuşak Çatlak Bisküvi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yumuşak Çatlak Bisküvi Tarifi



Yumuşak Çatlak Bisküvi Tarifi

150 gr Beyaz seker

150 gr Kahverengi seker

150 gr tereyagi (yumusak)

2 yumurta

1 Cay kasigi Tuz

1 Tatli kasigi Karbonat

1 Cay kasigi tarcin (cekilmis)

1 Tatli kasigi vanilya tozu

Buraya kadar hepsini karistirin Sonra

250 gr beyaz un

250 gr Yulaf unu (iri cekilmis)

iki unu ayri biryerde harmanlayin, usteki karisima yedirin

Eger karisim yumusak ve yapiskan bir duruma gelmisse ve ceviz buyuklugunde yuvarlak yaptiginizda dik duruyorsa karisimin ayari tamamdir Unu durdurun Elinizi islatip yuvarlaklari yapabilirsiniz Bu hamur yapiskan bir hamurdur Tepsiye aralikli dizin,piserken yayilip genisliyecektir Hamurlara bastirmayin, o kendi yayilir Varsa tepsinin altina dis tarafina aliminyum kagit serin, raf ortada dursun, boyle olursa alti yanmaz 12 dakkada kabarip catlaklar olunca firindan cikarin

Daha bekletirseniz sakiz gibi esnekligi kalmaz sert olur

Not: Firini onceden acin 160 C olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.