![]() |
Yumuşak Çatlak Bisküvi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yumuşak Çatlak Bisküvi TarifiYumuşak Çatlak Bisküvi Tarifi 150 gr Beyaz seker 150 gr Kahverengi seker 150 gr tereyagi (yumusak) 2 yumurta 1 Cay kasigi Tuz 1 Tatli kasigi Karbonat 1 Cay kasigi tarcin (cekilmis) 1 Tatli kasigi vanilya tozu Buraya kadar hepsini karistirin ![]() 250 gr beyaz un 250 gr Yulaf unu (iri cekilmis) iki unu ayri biryerde harmanlayin, usteki karisima yedirin ![]() Eger karisim yumusak ve yapiskan bir duruma gelmisse ve ceviz buyuklugunde yuvarlak yaptiginizda dik duruyorsa karisimin ayari tamamdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha bekletirseniz sakiz gibi esnekligi kalmaz sert olur ![]() Not: Firini onceden acin 160 C olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|