ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Yumuşak Çatlak Bisküvi Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1010033)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:05 AM

Yumuşak Çatlak Bisküvi Tarifi
 
Yumuşak Çatlak Bisküvi Tarifi

150 gr Beyaz seker

150 gr Kahverengi seker

150 gr tereyagi (yumusak)

2 yumurta

1 Cay kasigi Tuz

1 Tatli kasigi Karbonat

1 Cay kasigi tarcin (cekilmis)

1 Tatli kasigi vanilya tozu

Buraya kadar hepsini karistirin. Sonra

250 gr beyaz un

250 gr Yulaf unu (iri cekilmis)

iki unu ayri biryerde harmanlayin, usteki karisima yedirin.

Eger karisim yumusak ve yapiskan bir duruma gelmisse ve ceviz buyuklugunde yuvarlak yaptiginizda dik duruyorsa karisimin ayari tamamdir. Unu durdurun Elinizi islatip yuvarlaklari yapabilirsiniz. Bu hamur yapiskan bir hamurdur. Tepsiye aralikli dizin,piserken yayilip genisliyecektir Hamurlara bastirmayin, o kendi yayilir. Varsa tepsinin altina dis tarafina aliminyum kagit serin, raf ortada dursun, boyle olursa alti yanmaz. 12 dakkada kabarip catlaklar olunca firindan cikarin.

Daha bekletirseniz sakiz gibi esnekligi kalmaz sert olur.

Not: Firini onceden acin 160 C olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.