Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mantı, pilavlı, tarifi

Pilavlı Mantı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pilavlı Mantı Tarifi



8 adet milföy hamuru

İçi için:

1 su bardağı bulgur

1 adet kuru soğan

1 çorba kaşığı Teremyağ

1 çay kaşığı tuz

2 su bardağı su

Üzeri için:

2 su bardağı tavuk suyu

Sarımsaklı yoğurt

İnce kıyılmış soğan Teremyağnda çevrilir Üzerine bulgur, su ve tuz eklenir, kapak kapatılır 12 dakika pişirilir Yarım saat dinlendirilir Bu arada milföy hamurları unlu zeminde oklavayla açarak genişletilir Bıçakla artı şeklinde kesilir Ortalarına yeteri kadar bulgur pilavı bırakılır, bohça gibi kapatılır Mantılar yağlanmış tepsiye dizilir 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir Üzerine önce tavuk suyu sonra sarımsaklı yoğurt gezdirilerek servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.