Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
külahı, milföy, tarifi

Milföy Külahı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföy Külahı Tarifi



Milföy Külahı Tarifi

Malzemeler
1 paket milföy hamuru (10'luk paket )
10 adet alüminyum kalıp
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
1 adet muz
1 adet kivi
pudra şekeri
1 çorba kaşığı margarin
Süslemek için:
Antepfıstığı
meyve şekerlemeleri

Hazırlanısı
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında çözelim Yarım cm eninde şerider keselim Alüminyum kalıpların dıs yüzeyini yumuşak Ülker Bizim Margarinle hafifçe yağlayalım Kalıplara, tepe kısmından başlamak üzere şeritleri saralım
Pişerken açılması için şeritlerin son bölümünün üst üste gelmesini sağlayalım Kalıpları hafifçe margarinle yağlanmış fırın tepsisine yatık olarak dizelim Hamurun üzeri altın rengi olana dek pişirelim
Tepsiyi fırından alalım Alüminyum hunilerin soğumasını bekleyelim Daha sonra hamuru kalıptan ayıralım 1 paket krem şantiyi 1 çay bardağı soğuk süt ile çırparak koyu-laştıralım İçine küçük doğranmış kivi ve muzu ekleyelim Meyveli krem şantiyi külahlara dolduralım Külahların ağzını fıstıkla ve meyve şekerlemesiyle süsleyelim Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.