![]() |
Çarşaf Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çarşaf Böreği TarifiÇarşaf Böreği Tarifi MALZEMELER 1 kg ![]() 1 su bardağı sıvı yağ Yeterince tuz İçi için 4 adet haşlanmış patates 1 adet soğan 200 gr ![]() Yarım paket margarin Tuz, karabiber Üzerine 1 adet yumurta sarısı 1 çay bardağı yoğurt HAZIRLANIŞI Bir kabın içine unu alıp, ortasını açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çarşaf Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çarşaf Böreği TarifiMalzemeler 3 Adet yufka 2 Adet yumurta 1 Çay bardağı sıvıyağ 1 Su bardağı su İçi için : Yarım kilo et 1 Adet soğan 2 Adet domates Tuz Üzerine ; kırmızı pulbiber Hazırlanışı Yumurtaların akını sarılarından ayırın ![]() Yumurta aklarını sıvıyağla çırpın ve suyla karıştırın ![]() Fırın tepsisini yağlayın ![]() Yumurtalı yağlı karışıma yufkaları teker teker batırın ![]() Bu arada iç malzemesini hazırlamaya başlayın ![]() Bunun için kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti, yemeklik doğranmış soğanı ve kabukları soyulduktan sonra küçük küçük doğranmış domatesi tencerede kendi suyuyla pişirin ![]() Tuzunu ayarlayın ve suyunu çekince ocaktan indirin ![]() İlk yufkayı tepsiye serin ve ardından diğer yufkaları da tepsiye yerleştirin ![]() Yufkaların tepsinin dışında kalan kısımlarını içe alın ![]() Yumurtaların sarısını, kırmızı pulbiberle karıştırıp yufkaların en üstüne sürün ![]() 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çarşaf Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çarşaf Böreği TarifiÇARŞAF BÖREĞİ Malzeme: 1/2 kg ![]() 250 gr ![]() 2 kaşık yoğurt 1 fincan sıvı yağ Tuz Yapılışı: Un, tuz ve sudan bir hamur yapın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çarşaf Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çarşaf Böreği TarifiÇarşaf Böreği Tarifi Malzemeler 1 kg ![]() 1 su bardagi süt 1 su bardagi su 1 yas maya 2 yemek kasigi margarin veya yarim su bardagi siviyag 1 tatli kasigi tuz 2 yemek kasigi seker Icine:Ispanak,böreklik peynir Üzerleri icin sivi yag ![]() Yapılışı Bütün malzemeleri karıştırıp yoğurur mayalanması için bekleriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|