![]() |
Çarşaf Böreği Tarifi
Çarşaf Böreği Tarifi
MALZEMELER 1 kg. un 1 su bardağı sıvı yağ Yeterince tuz İçi için 4 adet haşlanmış patates 1 adet soğan 200 gr. kıyma Yarım paket margarin Tuz, karabiber Üzerine 1 adet yumurta sarısı 1 çay bardağı yoğurt HAZIRLANIŞI Bir kabın içine unu alıp, ortasını açın. İçine sıvı yağ, tuz ve su ilave ederek yumuşak bir hamur yapın. üzerine nemli bir bez örterek 20 dk. dinlendirin. Diğer taraftan böreğin iç mazemesini hazırlayın. Soğanı doğrayark margarinle tavaya alın.hafif pembeleştirin.Kıyma ve rendelenmiş patatesleri ilave ederek kavurun. Tuzu ve biberi ilave edip, ocaktan indirin. Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her parçayı mantı yufkasından biraz daha kalınca açın. Temiz bir çarşaf üzerine yufkayı alın. Kenarlarından çekiştirerek inceltip büyütün. hazırlanan patatesli içi yufkanın üzerine serpiştirin. Çarşafın bir kenarından tutup yavaşça kaldırın. Yufkayı rulo halinde sarın. Sonra kendi etrafında döndürerek yuvarlak bir şekil almasını sağlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırarak üzerine sürün. Önceden ısıtılmış fırında böreklerin altını ve üstünü kızarana dek pişirin. |
Çarşaf Böreği Tarifi
Malzemeler
3 Adet yufka 2 Adet yumurta 1 Çay bardağı sıvıyağ 1 Su bardağı su İçi için : Yarım kilo et 1 Adet soğan 2 Adet domates Tuz Üzerine ; kırmızı pulbiber Hazırlanışı Yumurtaların akını sarılarından ayırın. Yumurta aklarını sıvıyağla çırpın ve suyla karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın. Yumurtalı yağlı karışıma yufkaları teker teker batırın. Bu arada iç malzemesini hazırlamaya başlayın. Bunun için kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti, yemeklik doğranmış soğanı ve kabukları soyulduktan sonra küçük küçük doğranmış domatesi tencerede kendi suyuyla pişirin. Tuzunu ayarlayın ve suyunu çekince ocaktan indirin. İlk yufkayı tepsiye serin ve ardından diğer yufkaları da tepsiye yerleştirin. Yufkaların tepsinin dışında kalan kısımlarını içe alın. Yumurtaların sarısını, kırmızı pulbiberle karıştırıp yufkaların en üstüne sürün. 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. |
Çarşaf Böreği Tarifi
ÇARŞAF BÖREĞİ
Malzeme: 1/2 kg. un 250 gr. beyaz peynir 2 kaşık yoğurt 1 fincan sıvı yağ Tuz Yapılışı: Un, tuz ve sudan bir hamur yapın. İyice yoğurup, 20 dakika dinlendirin. Bunu 3 veya 4 eşit parçaya ayırın. 25-30 cm. çapında açıp, üzerlerini yağlayın. Temiz bir sofra örtüsünün üzerine koyup, ellerinizle açıp, büyütün. Yağlanmış bir tepsiye yayın. İkinci yufkayı da aynı şekilde açıp, birincinin üzerine koyun. Arasına peyniri serin. Kalan yufkaları da açıp, yayın. Üzerine yumurta ve yağ karışımını sürün, üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın. |
Çarşaf Böreği Tarifi
Çarşaf Böreği Tarifi
Malzemeler 1 kg. un 1 su bardagi süt 1 su bardagi su 1 yas maya 2 yemek kasigi margarin veya yarim su bardagi siviyag 1 tatli kasigi tuz 2 yemek kasigi seker Icine:Ispanak,böreklik peynir Üzerleri icin sivi yag http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Yapılışı Bütün malzemeleri karıştırıp yoğurur mayalanması için bekleriz. Ispanagi yikayıp,dograrız.Bir tavada sivi yagda cok ölmeyecek sekilde kavururuz,tuzla.içine peyniri rendeleriz. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklügünde bezeler hazirlarız. Bezeleri pasta tabagi kadar ac ve üzerlerine bolca sivi yag sürerek yagla.15 dakika kadar bekletip ve herbirinin kenarlarindan elle cekistirerek yufka kadar acarız. Icine ispanagi ve beyaz peyniri serpistiririz.Sararak rulo yaparız ve gül seklinde dolarız yada bir büyük tepsinin ortasindan baslayarak tepsi dolana kadar dolarız üzerine yumurta sarisi ve sivi yag karisimi süreriz.180-200 derecede pisiririz |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.