İç Hoğiç (Sebzeli Ekmek)(Çaykara)Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İç Hoğiç (Sebzeli Ekmek)(Çaykara)Tarifiİç Hoğiç (Sebzeli Ekmek)(Çaykara)Tarifi Malzeme: 1 kg mısır unu, 1 çay bardağı sıvı yağ, tuz, 1 kg ıspanak, pazı Yapılışı: Pazı yıkandıktan sonra ince ince doğranır Doğranmış olan yeşil sebzelerin içerisinde bir miktar tuz koyularak suyu çıkartılır Yoğrulmuş hamuru bir tepsiye alarak ortası açılır, ortasına yeşil sebzeler koyulur Üzerine hamurun kalan yarısı koyu*larak kapatılıp Üzerine sıvı yağ veya tereyağı konu*larak fırına verilir
|
|
|
|