10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kavurmalı Ve Kuşbaşılı Pide Tarifi
Kavurmalı ve Kuşbaşılı Pide Tarifi
Malzemeler- 1 kg un
20 gram yaş maya
Tuz
Yeteri kadar su
- 400 gram kavurma
Karabiber, pulbiber
- 350 gram dana kuşbaşı
2şer adet domates ve sivri biber
Tuz, karabiber, pulbiber
- 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Yapılışı
MAYAYI suda eritin Un ve tuzu bir kaseye alın Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin Hamurdan 4 adet portakal büyüklüğünde parça koparın Her hamur parçasını unla birlikte açıp, istediğiniz şekli verin Kavurmalı iç için; kavurma, karabiber ve pulbiberi karıştırın Kuşbaşılı iç için eti bir tavaya alıp, kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin Kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domates ve sivri biberi ilave edip kavurun Ocağın altını kapatıp tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyip, karıştırın Hamurların yarısına kavurmalı, yarısına kuşbaşılı içten koyun Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri ve altları kızarana kadar pişirin Fırından çıkardıktan sonra üzerlerine tereyağı sürüp, sıcak servis yapın
|
|
|