Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mantı, peynirli, tarifi

Peynirli Mantı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Mantı Tarifi



Peynirli Mantı Tarifi

MALZEMELER

1 paket salyangoz makarna
250 gr ekşimik
1/2 demet maydanoz
1 adet yumurta
Tuz
karabiber

Sosu için:

4 adet domates
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kekik
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
karabiber

Ekşimiği, maydanozu veyumurtaları iyice ezip, tuz ve karabiberi ekleyin Makarnaları hazırladığınız içle doldurup, kaynar suda 15 dakika haşlayın ve servis tabağına alın
Tavaya rendelediğiniz domatesi, sarmısağı, kekiği, zeytinyağını, salçayı, tuzu ve karabiberi koyup; kısık ateşte iyice pişirin Domates sosunu makarnaların üzerine döküp, rendelediğiniz kaşar peynirinide serpin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Peynirli Mantı Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Mantı Tarifi



Peynirli Mantı Tarifi

1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un

İçi için:

1 küçük kalıp beyaz peynir
1 adet kıyılmış ufak soğan
Üzeri için:
3 çorba kaşığı tereyağı

Hamur malzemesi bir araya getirilir ve serte yalın kıvamda bir hamur elde edilir Daha sonra hamur yarım saat dinlendirilir Süre sonunda hamurdan cevizden küçük parçalar koparılır ve merdaneyle çay tabağından küçük açılır Yeteri kadar iç konur, poğaça gibi kapatılır Hamur bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır Büyük tencereye su konur, biraz tuz atılır Kaynayınca mantılar atılır Suyun yüzüne vurana kadar haşlanır Servis tabağına aktarılır Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Peynirli Mantı Tarifi

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Mantı Tarifi



Peynirli Mantı Tarifi

Malzemeler

1kg un,1yumurta,1tatlı kaşıgı tuz,yarım kilo tuzlu lor peyniri,2orta boy sogan,bir tatlı kaşıgı kırmızı pul biber,5yemek kaşıgı sıvı yag

Yapılışı

1kg unun içine bir yumurta kırdıktan sonra tuzumuzu katıp su ielave ederek hamurumuzu yogururuz normal sertlikte bir hamur haline gelecek kadarHmuru dinlenmeye bırakırızbu arada küp küp dogranmış soganları yagda pembeleşene kadar pişiririzateşi söndürmeden önce kırmızı pul biberide soganla karıştırıp bir dakika pişirdikten sonra ateşi söndürüp biraz sogumasını bekleyip içine lor peynirimizi katarızdinlenmiş olan hamurumuzu yufka şeklinde açıp bir mantı kalıbına yerleştirip hazırlamış oldugumuz harcı içine koyupkaynamış suda haşlarızhaşlanan bu mantıları piştikten sonra tereyag ve yogurtla servis ederizbenim çocuklar için oyun olsun diye ufak bir sihrim varmantıların içine birer tane nohut koyuyorum süpriz yumurta gibiiçinden nohut çıkan mantıyı yiyen kişi şanslı oluyor ve istedigi birşeyi alma hakkı oluyordeneyin çok teşfik edici çocuklar için

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.