ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Peynirli Mantı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1009615)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:15 AM

Peynirli Mantı Tarifi
 
Peynirli Mantı Tarifi

MALZEMELER

1 paket salyangoz makarna
250 gr. ekşimik
1/2 demet maydanoz
1 adet yumurta
Tuz
karabiber

Sosu için:

4 adet domates
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kekik
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
karabiber

Ekşimiği, maydanozu veyumurtaları iyice ezip, tuz ve karabiberi ekleyin. Makarnaları hazırladığınız içle doldurup, kaynar suda 15 dakika haşlayın ve servis tabağına alın.
Tavaya rendelediğiniz domatesi, sarmısağı, kekiği, zeytinyağını, salçayı, tuzu ve karabiberi koyup; kısık ateşte iyice pişirin. Domates sosunu makarnaların üzerine döküp, rendelediğiniz kaşar peynirinide serpin. Sıcak servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:15 AM

Peynirli Mantı Tarifi
 
Peynirli Mantı Tarifi

1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un

İçi için:

1 küçük kalıp beyaz peynir
1 adet kıyılmış ufak soğan
Üzeri için:
3 çorba kaşığı tereyağı

Hamur malzemesi bir araya getirilir ve serte yalın kıvamda bir hamur elde edilir. Daha sonra hamur yarım saat dinlendirilir. Süre sonunda hamurdan cevizden küçük parçalar koparılır ve merdaneyle çay tabağından küçük açılır. Yeteri kadar iç konur, poğaça gibi kapatılır. Hamur bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır. Büyük tencereye su konur, biraz tuz atılır. Kaynayınca mantılar atılır. Suyun yüzüne vurana kadar haşlanır. Servis tabağına aktarılır. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:15 AM

Peynirli Mantı Tarifi
 
Peynirli Mantı Tarifi

Malzemeler

1kg un,1yumurta,1tatlı kaşıgı tuz,yarım kilo tuzlu lor peyniri,2orta boy sogan,bir tatlı kaşıgı kırmızı pul biber,5yemek kaşıgı sıvı yag.

Yapılışı

1kg unun içine bir yumurta kırdıktan sonra tuzumuzu katıp su ielave ederek hamurumuzu yogururuz normal sertlikte bir hamur haline gelecek kadar.Hmuru dinlenmeye bırakırız.bu arada küp küp dogranmış soganları yagda pembeleşene kadar pişiririz.ateşi söndürmeden önce kırmızı pul biberide soganla karıştırıp bir dakika pişirdikten sonra ateşi söndürüp biraz sogumasını bekleyip içine lor peynirimizi katarız.dinlenmiş olan hamurumuzu yufka şeklinde açıp bir mantı kalıbına yerleştirip hazırlamış oldugumuz harcı içine koyup.kaynamış suda haşlarız.haşlanan bu mantıları piştikten sonra tereyag ve yogurtla servis ederiz.benim çocuklar için oyun olsun diye ufak bir sihrim var.mantıların içine birer tane nohut koyuyorum süpriz yumurta gibi.içinden nohut çıkan mantıyı yiyen kişi şanslı oluyor ve istedigi birşeyi alma hakkı oluyor.deneyin çok teşfik edici çocuklar için.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.