Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayva, tatlısı

Ayva Tatlısı

Eski 01-21-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Ayva Tatlısı



Ayva Tatlısı
Malzeme:

3 adet Ayva
3,5 su bardağı toz şeker
3 adet elma
5-6 adet karanfil

Tarifi:
Ayvaları yıkayıp soyduktan sonra ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini temizleyin Çıkan çekirdekleri bir tülbende sarın Ayvaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin Elmaları soyup rendeleyerek ayvaların ortasına doldurun Tozşeker, karanfil ve ayva çekirdeklerini de ekleyip üzerini alüminyum folyo ile kaplayın 220 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Fırından alın Soğuyunca isteğe göre kaymak veya çırpılmış krema ile servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Ayva Tatlısı

Eski 01-21-2010   #2
karabocek
Varsayılan

Cevap : Ayva Tatlısı



offfffffff nasılda severim

teşekkürler paylaşım için

__________________
hayat mars etti yine üstelik zar tutarak
bense sıkıldım kadere hep yek atmaktan
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Ayva Tatlısı

Eski 08-11-2011   #3
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Ayva Tatlısı



Ayva Tatlısı

Ayva yemek, diğer meyvelere göre biraz daha zordur Belki de meşakkati sebebiyle çok fazla tüketilmiyor Bir iki dilim yedikten sonra tıkanıyor yiyen kişi Ama bu tabi ki ayva tüketmek için bir engel değil Mutfakta çareler tükenmez:) Bir de ayva tatlısı yapmayı deneyin…







Malzemeler
  1. 3 adet ayva
  2. 9 çorba kaşığı şeker
  3. 2 tane çubuk tarçın
  4. 4-5 adet karanfil
  5. Üzerine ceviz
Hazırlanışı


Ayvalar yıkanıp boydan ikiye kesilir Orta kısımındaki çekirdekleri çıkarılır Kabuğu soyulmadan tencereye konulur Oyulmuş kısımlara birer buçuk kaşık şeker konur Karanfil ve tarçın da eklenir Tencerenin kenarından yarım su bardağı su eklenir ve tencerenin kapağı kapatılır Orta ateşte ayvalar yumuşayıncaya dek pişirilir Gerekirse ayvalar ters çevrilir Ayvalar piştikten sonra kapak açılır Gerekirse kapak açık olarak kaynatılıp şurup koyulaştırılır Sonra tenceresinde soğutulur Çukur yüzeyleri üste gelmek üzereservis tabaklarına alınır Üzerlerine şurubu pay edilir, arzu edilirse ceviz veya kaymak konarak ikram edilir



__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.