ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Ayva Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=100956)

Şengül Şirin 01-21-2010 01:43 PM

Ayva Tatlısı
 
1 Eklenti(ler)
Ayva Tatlısı
Malzeme:

3 adet Ayva
3,5 su bardağı toz şeker
3 adet elma
5-6 adet karanfil
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1264070694
Tarifi:
Ayvaları yıkayıp soyduktan sonra ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini temizleyin. Çıkan çekirdekleri bir tülbende sarın. Ayvaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Elmaları soyup rendeleyerek ayvaların ortasına doldurun. Tozşeker, karanfil ve ayva çekirdeklerini de ekleyip üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. 220 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın. Soğuyunca isteğe göre kaymak veya çırpılmış krema ile servis yapın.:orjinal:

karabocek 01-21-2010 01:48 PM

Cevap : Ayva Tatlısı
 
offfffffff nasılda severim

teşekkürler paylaşım için

Şengül Şirin 08-11-2011 01:20 PM

Cevap : Ayva Tatlısı
 
1 Eklenti(ler)
Ayva Tatlısı

Ayva yemek, diğer meyvelere göre biraz daha zordur. Belki de meşakkati sebebiyle çok fazla tüketilmiyor. Bir iki dilim yedikten sonra tıkanıyor yiyen kişi. Ama bu tabi ki ayva tüketmek için bir engel değil. Mutfakta çareler tükenmez:) Bir de ayva tatlısı yapmayı deneyin…




http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1313093994


Malzemeler
  1. 3 adet ayva
  2. 9 çorba kaşığı şeker
  3. 2 tane çubuk tarçın
  4. 4-5 adet karanfil
  5. Üzerine ceviz
Hazırlanışı


Ayvalar yıkanıp boydan ikiye kesilir. Orta kısımındaki çekirdekleri çıkarılır. Kabuğu soyulmadan tencereye konulur. Oyulmuş kısımlara birer buçuk kaşık şeker konur. Karanfil ve tarçın da eklenir. Tencerenin kenarından yarım su bardağı su eklenir ve tencerenin kapağı kapatılır. Orta ateşte ayvalar yumuşayıncaya dek pişirilir. Gerekirse ayvalar ters çevrilir. Ayvalar piştikten sonra kapak açılır. Gerekirse kapak açık olarak kaynatılıp şurup koyulaştırılır. Sonra tenceresinde soğutulur. Çukur yüzeyleri üste gelmek üzereservis tabaklarına alınır. Üzerlerine şurubu pay edilir, arzu edilirse ceviz veya kaymak konarak ikram edilir.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.