![]() |
Katmerli Tepsi Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Katmerli Tepsi Böreği TarifiKatmerli Tepsi Böreği Malzemesi 5 çay fincanı un 1 büyük paket margarin 2 adet yumurta 1,5 kahve kaşığı tuz İÇ İÇİN: 1,5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir 1 çay bardağı yoğurt 2 yumurta Yağı ısıtarak yeniden soğutun ve bir çatalla vurarak 5-10 dakika karıştırıp beyaz krema haline getirin ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru silindir şekline getirip sekiz eşit parçaya ayırıp, yuvarlak yumaklar (pazı) yapın ![]() ![]() ![]() İki grubu ayrı ayrı bastırarak yarım santimetre kalınlığında açıp önce boylamasına, daha sonra enlemesine üçe katlayın ve tekrar 30 dakika kadar dinlendirin ![]() Dinlendirilen her iki yufkayı ayrı ayrı 4 milimetre kalınlığında ve tepsi büyüklüğünde açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|