10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşhaşlı Burma Çörek Tarifi
HAŞHAŞLI BURMA ÇÖREK TARİFİ
MALZEMESİ
1 Su bardağı su,
1 Çay bardağı süt,
Ceviz büyüklüğünde yaş maya
1 Çay kaşığı toz şeker,
3 Çay kaşığı tuz,
1 Çay bardağı çekilmiş haşhaş
1 Çay bardağı çekilmiş ceviz,
1 Su bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI
1 Haşhaşı tavada kavurup çekiniz ve havanda iyice dövünüz,
2 1 Su bardağı sıvıyağ ile karıştırınız,
3 Yaş mayayı şekerli ılık süt ile eziniz,
4 Su, tuz ve aldığı kadar un ilâvesi ile yumuşak bir hamur yapınız,
5 Hamuru ılık bir yerde üzerini örterek kabartınız,
6 Kabaran hamuru 4 parçaya ayırınız,
7 Bir parça hamuru el ile bastırarak açınız, üzerini haşhaşlı yağla yağlayıp ceviz serpiniz,
8 Diğer 2-3-4 hamura da aynı işlemi yaparak üstüste koyunuz (Her kat yağlanmış ve ceviz serpilmiş olacaktır)
9 4 Kat hamuru elle bastıra bastıra ince açınız
10 3 Parmak eninde uzun şeritler kesiniz
11 Bu kesilen şeritlerin 3 katını üstüste koyarak ip büker gibi bükünüz
12 Yağlanmış tepsiye aralıklı diziniz Tekrar yarım saat bekletiniz
13 Arzu edilen boyda keserek kızgın fırında pişiriniz
|
|
|