Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, kol, pırasalı, tarifi

Pırasalı Kol Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pırasalı Kol Böreği Tarifi



Pırasalı Kol Böreği Tarifi

4 kişilik
İç malzemesi:
1 adet soğan
yarım kilo kıyma
yarım kilo pırasa
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
1 fincan kuşüzümü
1 fincan dolmalık fıstık
Yarım çay bardağı sıvı yağ
6 adet yufka
2 su bardağı süt
Yarım paket erimiş margarin

Üzerine:
2 adet yumurta sarısı
2 adet milföy hamuru

Soğanı incecik doğrayın ve sıvı yağ ile birlikte tencereye alın Pırasaları boyuna kesin İnce ince kıyın
Soğanlarla pırasaları birlikte hafifçe yumuşayana kadar kavurun Kıymayı ve fıstıkları ilave edin 3-4 dakika daha kavurun Tuzu, karabiberi, kıyılmış maydanoz ve dereotu-nu, kuş üzümünü ilave ederek, 2 dakika daha kavurup ateşten alın Yufkayı ikiye bölerek serin Üzerine erimiş margarini sürün Kaşığın ucu ile azar azar süt dökün Üzerine hazırladığınız içten serpiştirin ve üstüne yufkanın diğer yarısını yerleştirin Yağ süt karışımını sürün ve yine içten koyun Üçüncü yufkanın yarısına da yağını, sütünü, pırasalı içi koyduktan sonra yufkanın uzun kenarını hafifçe içe doğru döndürerek kalınca bir rulo yapın
Bütün yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin Ruloların üzerine milföy hamurundan şeritler kesip, çapraz şeklinde süsleyin Yumurta nın sarısını sürün Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Pırasalı Kol Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pırasalı Kol Böreği Tarifi



Pırasalı Kol Böreği Tarifi

Malzeme
  • 1 Adet Soğan
  • 500 Gr Kıyma
  • 500 Gr Pırasa
  • 1/2 Demet Maydanoz
  • 1/2 Demet Dere Otu
  • 1 Kahve Fincanı Kuş Üzümü
  • 1 Kahve Fincanı Dolmalık Fıstık
  • 1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 6 Adet Yufka
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 1/2 Paket Eritilmiş Margarin
  • 2 Adet Yumurta Sarısı
  • 2 Adet Milföy Hamuru
Yapılışı:
Soğanı incecik doğrayıp, sıvı yağ ile birlikte tencereye alalım Pırasaları boyuna kesip, ince ince kıyalım Soğanlarla pırasaları birlikte hafifçe yumuşayana kadar kavuralım Kıymayı ve fıstıkları ilave edelim 3-4 dakika daha kavuralım Tuzu, karabiberi, kıyılmış maydanoz ve dereotunu, kuş üzümünü ilave ederek, 2 dakika daha kavurup ateşten alalım Yufkayı ikiye bölerek serdikten sonra üzerine erimiş margarini sürelim Kaşığın ucu ile azar azar süt dökelim Üzerine hazırladığımız içten serpiştirelim ve yufkanın diğer yarısını yerleştirelim Yağ süt karışımını sürün ve yine içte koyalım Üçüncü yufkanın yarısına da yağını, sütünü, pırasalı içi koyduktan sonra yufkanın uzun kenarını içe doğru döndürerek kalınca rulo yapalım Bütün yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra hafifçe yağlanmış tepsisine dizelim Ruloların üzerine milföy hamurundan şeritler kesip, çapraz şeklinde süsleyelim Yumurtanın sarısını sürelim Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında pişirelim

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.