ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Pırasalı Kol Böreği Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1009498)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:34 AM

Pırasalı Kol Böreği Tarifi
 
Pırasalı Kol Böreği Tarifi

4 kişilik
İç malzemesi:
1 adet soğan
yarım kilo kıyma
yarım kilo pırasa
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
1 fincan kuşüzümü
1 fincan dolmalık fıstık
Yarım çay bardağı sıvı yağ
6 adet yufka
2 su bardağı süt
Yarım paket erimiş margarin

Üzerine:
2 adet yumurta sarısı
2 adet milföy hamuru

Soğanı incecik doğrayın ve sıvı yağ ile birlikte tencereye alın. Pırasaları boyuna kesin. İnce ince kıyın.
Soğanlarla pırasaları birlikte hafifçe yumuşayana kadar kavurun. Kıymayı ve fıstıkları ilave edin. 3-4 dakika daha kavurun. Tuzu, karabiberi, kıyılmış maydanoz ve dereotu-nu, kuş üzümünü ilave ederek, 2 dakika daha kavurup ateşten alın. Yufkayı ikiye bölerek serin. Üzerine erimiş margarini sürün. Kaşığın ucu ile azar azar süt dökün. Üzerine hazırladığınız içten serpiştirin ve üstüne yufkanın diğer yarısını yerleştirin. Yağ süt karışımını sürün ve yine içten koyun. Üçüncü yufkanın yarısına da yağını, sütünü, pırasalı içi koyduktan sonra yufkanın uzun kenarını hafifçe içe doğru döndürerek kalınca bir rulo yapın.
Bütün yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin. Ruloların üzerine milföy hamurundan şeritler kesip, çapraz şeklinde süsleyin. Yumurta nın sarısını sürün. Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında pişirin.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:35 AM

Pırasalı Kol Böreği Tarifi
 
Pırasalı Kol Böreği Tarifi

Malzeme
  • 1 Adet Soğan
  • 500 Gr. Kıyma
  • 500 Gr. Pırasa
  • 1/2 Demet Maydanoz
  • 1/2 Demet Dere Otu
  • 1 Kahve Fincanı Kuş Üzümü
  • 1 Kahve Fincanı Dolmalık Fıstık
  • 1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 6 Adet Yufka
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 1/2 Paket Eritilmiş Margarin
  • 2 Adet Yumurta Sarısı
  • 2 Adet Milföy Hamuru
Yapılışı:
Soğanı incecik doğrayıp, sıvı yağ ile birlikte tencereye alalım. Pırasaları boyuna kesip, ince ince kıyalım. Soğanlarla pırasaları birlikte hafifçe yumuşayana kadar kavuralım. Kıymayı ve fıstıkları ilave edelim. 3-4 dakika daha kavuralım. Tuzu, karabiberi, kıyılmış maydanoz ve dereotunu, kuş üzümünü ilave ederek, 2 dakika daha kavurup ateşten alalım. Yufkayı ikiye bölerek serdikten sonra üzerine erimiş margarini sürelim. Kaşığın ucu ile azar azar süt dökelim. Üzerine hazırladığımız içten serpiştirelim ve yufkanın diğer yarısını yerleştirelim. Yağ süt karışımını sürün ve yine içte koyalım. Üçüncü yufkanın yarısına da yağını, sütünü, pırasalı içi koyduktan sonra yufkanın uzun kenarını içe doğru döndürerek kalınca rulo yapalım. Bütün yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra hafifçe yağlanmış tepsisine dizelim. Ruloların üzerine milföy hamurundan şeritler kesip, çapraz şeklinde süsleyelim. Yumurtanın sarısını sürelim. Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında pişirelim.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.