Kol Böreği Tarifi ( Pirpirimli ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kol Böreği Tarifi ( Pirpirimli )Kol Böreği Tarifi ( Pirpirimli ) 500 gr un 10 gr tuz 250 gr su 50 gr tereyağı Pirpirim Salatası: 100 gr pirpirim 20 gr ekşi yoğurt 2 gr tuz 1 adet kiraz domates Yapılışı: Un, tuz ve suyu kulak memesi kıvamında yoğurup dinlendirin 250 gramlık bezeler halinde kesip yuvarlayın Yarım saat dinlendirdikten sonra 50 gram yumuşak tereyağını, iki hamurun arasına koymak suretiyle çiftleyin 1 saat dinlendirdikten sonra hamuru açın Açtığınız hamurun içine harcı koyup, üst taraftan başlayarak kol şeklinde sarın Tepsiye koyup orta hararetli fırında pişirin
|
|
|
|