![]() |
Kol Böreği Tarifi ( Pirpirimli )
Kol Böreği Tarifi ( Pirpirimli )
500 gr. un 10 gr. tuz 250 gr. su 50 gr. tereyağı Pirpirim Salatası: 100 gr. pirpirim 20 gr. ekşi yoğurt 2 gr. tuz 1 adet kiraz domates Yapılışı: Un, tuz ve suyu kulak memesi kıvamında yoğurup dinlendirin. 250 gramlık bezeler halinde kesip yuvarlayın. Yarım saat dinlendirdikten sonra 50 gram . yumuşak tereyağını, iki hamurun arasına koymak suretiyle çiftleyin. 1 saat dinlendirdikten sonra hamuru açın. Açtığınız hamurun içine harcı koyup, üst taraftan başlayarak kol şeklinde sarın. Tepsiye koyup orta hararetli fırında pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.