Ağzı Açık Poğça Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ağzı Açık Poğça TarifiAğzı Açık Poğça Tarifi 150 gr margarin 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt 1 çay kaşığı mahlep 1 çay kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 1 yumurta sarısı alabildiği kadar un içi için: 2 patates 100 gr peynir 1 tutam maydanoz 3 sap yeşil soğan 1 yumurta akı tuz karabiber Önce karıştırma kabına yumuşatılmış margarini sıvıyağı, mahlepi ve yoğurdu alın Elinizle iyice karıştırdıktan sonra üzerine tuz, kabartma tozu ve alabildiği kadar un ilave ederek yumuşak kıvamda bir poğaça hamuru elde edin İçi için patatesleri ezin İçine yumurta akını, peyniri, doğranmış maydanoz ve soğanı, tuz ve karabiberi ekleyin Hamurdan elinizle parçalar kopartıp açın Ortasına içten koyup küçük bir pide şeklinde kapatın Tüm hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra kenarlarına 1 yumurtanın sarısını sürün İsterseniz çörekotu da serpebilirsiniz 180 derecede kızarana kadar pişirin İlk sıcaklığı çıktıktan sonra ikram edin
|
|
|
|