Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açık, ağzı, poğça, tarifi

Ağzı Açık Poğça Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ağzı Açık Poğça Tarifi



Ağzı Açık Poğça Tarifi

150 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yumurta sarısı
alabildiği kadar un

içi için:
2 patates
100 gr peynir
1 tutam maydanoz
3 sap yeşil soğan
1 yumurta akı
tuz
karabiber

Önce karıştırma kabına yumuşatılmış margarini sıvıyağı, mahlepi ve yoğurdu alın Elinizle iyice karıştırdıktan sonra üzerine tuz, kabartma tozu ve alabildiği kadar un ilave ederek yumuşak kıvamda bir poğaça hamuru elde edin İçi için patatesleri ezin İçine yumurta akını, peyniri, doğranmış maydanoz ve soğanı, tuz ve karabiberi ekleyin Hamurdan elinizle parçalar kopartıp açın Ortasına içten koyup küçük bir pide şeklinde kapatın Tüm hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra kenarlarına 1 yumurtanın sarısını sürün İsterseniz çörekotu da serpebilirsiniz 180 derecede kızarana kadar pişirin İlk sıcaklığı çıktıktan sonra ikram edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.