ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Ağzı Açık Poğça Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1009209)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:23 AM

Ağzı Açık Poğça Tarifi
 
Ağzı Açık Poğça Tarifi

150 gr. margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yumurta sarısı
alabildiği kadar un

içi için:
2 patates
100 gr peynir
1 tutam maydanoz
3 sap yeşil soğan
1 yumurta akı
tuz
karabiber

Önce karıştırma kabına yumuşatılmış margarini sıvıyağı, mahlepi ve yoğurdu alın. Elinizle iyice karıştırdıktan sonra üzerine tuz, kabartma tozu ve alabildiği kadar un ilave ederek yumuşak kıvamda bir poğaça hamuru elde edin. İçi için patatesleri ezin. İçine yumurta akını, peyniri, doğranmış maydanoz ve soğanı, tuz ve karabiberi ekleyin. Hamurdan elinizle parçalar kopartıp açın. Ortasına içten koyup küçük bir pide şeklinde kapatın. Tüm hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra kenarlarına 1 yumurtanın sarısını sürün. İsterseniz çörekotu da serpebilirsiniz. 180 derecede kızarana kadar pişirin. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra ikram edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.