Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balıklar, büyük, hamuru, için, kızartma, tarifi

Kızartma Hamuru Tarifi (Et Ve Büyük Balıklar İçin)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızartma Hamuru Tarifi (Et Ve Büyük Balıklar İçin)



Kızartma Hamuru Tarifi (et ve büyük balıklar için)

120 gr (1 su bardağı) un
1 çay kaşığı karbonat
1 kahve kaşığı kabartma tozu
1 kahve kaşığı tuz
2 yumurta
1/2 su bardağından biraz az süt
1 tatlı kaşığı tereyağ (eritilmiş)
1 kahve kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı şeker (tatlı hamur hazırlamak istiyorsanız)

Un, karbonat, kabartma tozu ve tuzu orta boy bir kaseye eleyip bir kenara koyunuz
Başka bir kasede yumurta teli ile yumurtaları çırpıp, süt, tereyağ ve limon suyunu (tatlı hamur yapmak istiyorsanız şekeri de) ekleyerek iyice karıştırınız
Un karışımını yumurtalı karışıma katıp, hamur pürtüksüz olana kadar çırpınız
Hamurunuz kullanılmaya hazırdır

Not: Balık ve etlerin kızartılmasında kullanılan bu hamurun daha ince olması için, yumurta aklan ayrıca çırpılıp kullanmadan hemen önce hamura katılır Kızartılacak malzemenin, hamura bulan-dıktan hemen sonra kızgın yağda kızartılması gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.