ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Kızartma Hamuru Tarifi (Et Ve Büyük Balıklar İçin) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1009179)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:28 AM

Kızartma Hamuru Tarifi (Et Ve Büyük Balıklar İçin)
 
Kızartma Hamuru Tarifi (et ve büyük balıklar için)

120 gr (1 su bardağı) un
1 çay kaşığı karbonat
1 kahve kaşığı kabartma tozu
1 kahve kaşığı tuz
2 yumurta
1/2 su bardağından biraz az süt
1 tatlı kaşığı tereyağ (eritilmiş)
1 kahve kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı şeker (tatlı hamur hazırlamak istiyorsanız)

Un, karbonat, kabartma tozu ve tuzu orta boy bir kaseye eleyip bir kenara koyunuz.
Başka bir kasede yumurta teli ile yumurtaları çırpıp, süt, tereyağ ve limon suyunu (tatlı hamur yapmak istiyorsanız şekeri de) ekleyerek iyice karıştırınız.
Un karışımını yumurtalı karışıma katıp, hamur pürtüksüz olana kadar çırpınız.
Hamurunuz kullanılmaya hazırdır.

Not: Balık ve etlerin kızartılmasında kullanılan bu hamurun daha ince olması için, yumurta aklan ayrıca çırpılıp kullanmadan hemen önce hamura katılır. Kızartılacak malzemenin, hamura bulan-dıktan hemen sonra kızgın yağda kızartılması gerekir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.