Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bisküvi, tarifi, tuzlu

Tuzlu Bisküvi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tuzlu Bisküvi Tarifi



Tuzlu Bisküvi Tarifi

2,5 çay bardağı (250 gr) un
Biraz tuz
3 çorba kaşığı (125 gr) tereyağı ya da margarin
1 kahve fincanı su

Üzerine:
1 kahve kaşığı tuz
2 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı (silme) kümel

Unun ortasını havuz gibi açın Yağı, suyu ve tuzu koyup bir hamur yoğurun Merdaneyle açıp üzerine biraz kümel serpin, katlayın, 1-2 saat dinlendirdikten sonra yarım santim kalınlığında açtığınız hamurdan çay bardağıyla yuvarlaklar kesip içi hafifçe ıslatılmış tepsiye dizin Üzerlerine çatal batırın Sonra sütle tuzu karıştırıp fırçayla sürün üzerlerine Kalan kümeli de serpin Orta fırında 15-20 dakika pişirip çıkarın Soğuyunca servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.