Peynirli Bohça Çöreği Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Bohça Çöreği TarifiPeynirli Bohça Çöreği Tarifi 2 adet yumurta ( 1 sarı üzerine) 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz Alabildiği kadar un İçi için: 1 küçük kalıp beyaz peynir 10-15 dal maydanoz Hamur malzemesi bir araya getirilir, kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır, yarım saat dinlendirilir Süre sonunda hamur, unlu tezgahta, merdane yardımıyla, yarım santim kalınlığında , kare olarak açılır 4 parmak eninde kareler kesilir Karelerin ortasına peynirli iç konur Sonra bohça gibi kapatılır Çörekler yağlanmış tepsiye dizilir Üzerlerine yumurta sarısı sürülür Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir |
|