Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bohça, çöreği, peynirli, tarifi

Peynirli Bohça Çöreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Bohça Çöreği Tarifi



Peynirli Bohça Çöreği Tarifi

2 adet yumurta ( 1 sarı üzerine)
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un

İçi için:
1 küçük kalıp beyaz peynir
10-15 dal maydanoz

Hamur malzemesi bir araya getirilir, kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır, yarım saat dinlendirilir Süre sonunda hamur, unlu tezgahta, merdane yardımıyla, yarım santim kalınlığında , kare olarak açılır 4 parmak eninde kareler kesilir Karelerin ortasına peynirli iç konur Sonra bohça gibi kapatılır Çörekler yağlanmış tepsiye dizilir Üzerlerine yumurta sarısı sürülür Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.