![]() |
Peynirli Bohça Çöreği Tarifi
Peynirli Bohça Çöreği Tarifi
2 adet yumurta ( 1 sarı üzerine) 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz Alabildiği kadar un İçi için: 1 küçük kalıp beyaz peynir 10-15 dal maydanoz Hamur malzemesi bir araya getirilir, kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır, yarım saat dinlendirilir. Süre sonunda hamur, unlu tezgahta, merdane yardımıyla, yarım santim kalınlığında , kare olarak açılır. 4 parmak eninde kareler kesilir. Karelerin ortasına peynirli iç konur. Sonra bohça gibi kapatılır. Çörekler yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.