|
|
Konu Araçları |
çörek, havyarlı, kremalı, kızartılmış, tatlı, topları |
Kremalı Ve Havyarlı Kızartılmış Tatlı Çörek Topları |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Ve Havyarlı Kızartılmış Tatlı Çörek ToplarıKremalı ve Havyarlı Kızartılmış Tatlı Çörek Topları İçindekiler: • 15 cm kalınlığında dilimlere ayrılmış 453 gr tatlı çörek • 2 yemek kaşığı tuzsuz yağ • 225 gr taze krema (creme fraiche) veya ekşi krema • 55 gr siyah havyar Hazırlanışı: 1 15 cm lik bir kurabiye kalıbı kullanarak, tatlı çöreğinizin dilimlerinden 36 kalıp çıkartınız 30 cmlik bir kızartma tavasına 1 yemek kaşığı yağı koyun Orta ateşte eritin Çörek kalıplarının yarısını ekleyin ve rengi dönünceye kadar 1-2 dakika kızartın, bir kere ters yüz edin ve yine 1-2 dakika kızartın Kalan yağ ve çörek kalıplarıyla aynı işlemi tekrar edin Kağıt havlunun üzerinde soğumaya bırakın Soğuduktan sonra çörek toplarını hava geçirmez bir kapta, oda sıcaklığında 2 güne kadar saklayabilirsiniz 2 Bir parça taze kremayı (creme fraiche) her topun üstüne sürünüz Ardından da en üstü havyarla süsleyiniz Taze krema (creme fraiche) Malzemeler: 250 ml için, • 200 ml krema (Pınar krema bu iş için uygun) • 50 ml kefir veya yayık ayranı Tarif: 1 Temiz bir kavanozun içine kremayı ve kefiri koyun Kaşıkla iyice karıştırıp, kavanozun ağzını hafifçe kapatın 2 Karışımı oda sıcaklığında (21 ila 27 C derece arasında) 24 saat bekletin Eğer ortam serinse, kavanozu mutfak havlusuna sarın Bu sürenin sonunda krema koyulaşacak ve tadı hafifçe ekşileşecek Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve kremayı buzdolabına kaldırın 3 Taze krema buzdolabında 2 hafta bekleyebilir Bekledikçe daha koyu kıvamlı olur ve tadı yoğunlaşır |
|