![]() |
Kremalı Ve Havyarlı Kızartılmış Tatlı Çörek Topları
Kremalı ve Havyarlı Kızartılmış Tatlı Çörek Topları
İçindekiler: • 1.5 cm kalınlığında dilimlere ayrılmış 453 gr. tatlı çörek • 2 yemek kaşığı tuzsuz yağ • 225 gr taze krema (creme fraiche) veya ekşi krema • 55 gr siyah havyar Hazırlanışı: 1. 1.5 cm lik bir kurabiye kalıbı kullanarak, tatlı çöreğinizin dilimlerinden 36 kalıp çıkartınız. 30 cm.lik bir kızartma tavasına 1 yemek kaşığı yağı koyun. Orta ateşte eritin. Çörek kalıplarının yarısını ekleyin ve rengi dönünceye kadar 1-2 dakika kızartın, bir kere ters yüz edin ve yine 1-2 dakika kızartın. Kalan yağ ve çörek kalıplarıyla aynı işlemi tekrar edin. Kağıt havlunun üzerinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra çörek toplarını hava geçirmez bir kapta, oda sıcaklığında 2 güne kadar saklayabilirsiniz. 2. Bir parça taze kremayı (creme fraiche) her topun üstüne sürünüz. Ardından da en üstü havyarla süsleyiniz. Taze krema (creme fraiche) Malzemeler: 250 ml. için, • 200 ml. krema (Pınar krema bu iş için uygun) • 50 ml. kefir veya yayık ayranı Tarif: 1. Temiz bir kavanozun içine kremayı ve kefiri koyun. Kaşıkla iyice karıştırıp, kavanozun ağzını hafifçe kapatın. 2. Karışımı oda sıcaklığında (21 ila 27 C derece arasında) 24 saat bekletin. Eğer ortam serinse, kavanozu mutfak havlusuna sarın. Bu sürenin sonunda krema koyulaşacak ve tadı hafifçe ekşileşecek. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve kremayı buzdolabına kaldırın. 3. Taze krema buzdolabında 2 hafta bekleyebilir. Bekledikçe daha koyu kıvamlı olur ve tadı yoğunlaşır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.