Reçelli Krep Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Reçelli Krep TarifiReçelli Krep Tarifi 150 gr (1+1/4 su bardağı) tatlı krep hamuru 200 gr reçel 1/4 su bardağı portakal suyu 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş) 2 çorba kaşığı toz şeker Krepleri, krep tarifine uygun kızartıp sıcak olarak saklayınız Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190 C) getirip ısıtınız Orta boy bir kasede reçel ile portakal suyunu yarısını karıştırınız Krepleri, tezgaha düzgünce yayıp her birinin üstüne reçelli harçtan 1 çorba kaşığı koyarak krepleri dörde katlayınız Krepleri yanyana, büyük, yayvan, ateşe dayanıklı bir cam tabağa dizip, eritilmiş yağı kaşıkla üstlerine gezdiriniz Toz şekeri serpip fırında 10 dakika pişiriniz Küçük bir tencerede, kalan portakal suyun orta ateşte, arasıra karıştırarak ısıtınız Cam tabağı fırından çıkarıp sıcak kreplerin üstüne döküp servis ediniz
|
|
|
|