Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
krep, reçelli, tarifi

Reçelli Krep Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçelli Krep Tarifi



Reçelli Krep Tarifi

150 gr (1+1/4 su bardağı) tatlı krep hamuru

200 gr reçel

1/4 su bardağı portakal suyu

60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)

2 çorba kaşığı toz şeker

Krepleri, krep tarifine uygun kızartıp sıcak olarak saklayınız

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190 C) getirip ısıtınız

Orta boy bir kasede reçel ile portakal suyunu yarısını karıştırınız

Krepleri, tezgaha düzgünce yayıp her birinin üstüne reçelli harçtan 1 çorba kaşığı koyarak krepleri dörde katlayınız Krepleri yanyana, büyük, yayvan, ateşe dayanıklı bir cam tabağa dizip, eritilmiş yağı kaşıkla üstlerine gezdiriniz Toz şekeri serpip fırında 10 dakika pişiriniz

Küçük bir tencerede, kalan portakal suyun orta ateşte, arasıra karıştırarak ısıtınız Cam tabağı fırından çıkarıp sıcak kreplerin üstüne döküp servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.