![]() |
Reçelli Krep Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçelli Krep TarifiReçelli Krep Tarifi 150 gr (1+1/4 su bardağı) tatlı krep hamuru 200 gr reçel 1/4 su bardağı portakal suyu 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş) 2 çorba kaşığı toz şeker Krepleri, krep tarifine uygun kızartıp sıcak olarak saklayınız ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190 C) getirip ısıtınız ![]() Orta boy bir kasede reçel ile portakal suyunu yarısını karıştırınız ![]() Krepleri, tezgaha düzgünce yayıp her birinin üstüne reçelli harçtan 1 çorba kaşığı koyarak krepleri dörde katlayınız ![]() ![]() ![]() Küçük bir tencerede, kalan portakal suyun orta ateşte, arasıra karıştırarak ısıtınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|