ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Reçelli Krep Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1008905)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:13 AM

Reçelli Krep Tarifi
 
Reçelli Krep Tarifi

150 gr (1+1/4 su bardağı) tatlı krep hamuru

200 gr reçel

1/4 su bardağı portakal suyu

60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)

2 çorba kaşığı toz şeker

Krepleri, krep tarifine uygun kızartıp sıcak olarak saklayınız.

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190 C) getirip ısıtınız.

Orta boy bir kasede reçel ile portakal suyunu yarısını karıştırınız.

Krepleri, tezgaha düzgünce yayıp her birinin üstüne reçelli harçtan 1 çorba kaşığı koyarak krepleri dörde katlayınız. Krepleri yanyana, büyük, yayvan, ateşe dayanıklı bir cam tabağa dizip, eritilmiş yağı kaşıkla üstlerine gezdiriniz. Toz şekeri serpip fırında 10 dakika pişiriniz.

Küçük bir tencerede, kalan portakal suyun orta ateşte, arasıra karıştırarak ısıtınız. Cam tabağı fırından çıkarıp sıcak kreplerin üstüne döküp servis ediniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.