Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmek, mısırlı, tarifi

Mısırlı Ekmek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mısırlı Ekmek Tarifi



¾ su bardağı Söke® Un

1 ½ su bardağı mısır unu

1 çay kaşığı tuz

1½ yemek kaşığı kabartma tozu

1 yemek kaşığı pudra şekeri

4 yemek kaşığı eritilmiş margarin

1 su bardağı süt

3 adet yumurta

1 ¼ su bardağı konserve edilmiş mısır

1-Fırını 200 oC ye ısıtıp, 22 cm çapındaki fırın tepsisini yağlayın

2-Geniş bir kaseye elenmiş Söke® un, mısır unu, tuz , kabartma tozu ve şekeri dökün

2-Süt,yumurta ve eritilmiş margarini, birlikte karıştırınHazırlanan bu karışımı unun merkezine ilave edin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın

3-Karışıma konserve mısır ekleyip, kaşıkla hızlıca karıştırın Hamuru hazırladığınız tepsiye alarak 20-25 dak pişirip bir bıçak yardımıyla pişip pişmediği kontrol edin (Hamur, bıçağa yapışmıyorsa ekmeğiniz pişmiş demektir)

4- Ekmeğinizi fırından çıkardıktan sonra üzerini kapatın Soğuması için bir müddet bekletip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.