![]() |
Mısırlı Ekmek Tarifi
¾ su bardağı Söke® Un
1 ½ su bardağı mısır unu 1 çay kaşığı tuz 1½ yemek kaşığı kabartma tozu 1 yemek kaşığı pudra şekeri 4 yemek kaşığı eritilmiş margarin 1 su bardağı süt 3 adet yumurta 1 ¼ su bardağı konserve edilmiş mısır 1-Fırını 200 oC ye ısıtıp, 22 cm. çapındaki fırın tepsisini yağlayın. 2-Geniş bir kaseye elenmiş Söke® un, mısır unu, tuz , kabartma tozu ve şekeri dökün. 2-Süt,yumurta ve eritilmiş margarini, birlikte karıştırın.Hazırlanan bu karışımı unun merkezine ilave edin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın. 3-Karışıma konserve mısır ekleyip, kaşıkla hızlıca karıştırın. Hamuru hazırladığınız tepsiye alarak 20-25 dak. pişirip bir bıçak yardımıyla pişip pişmediği kontrol edin. (Hamur, bıçağa yapışmıyorsa ekmeğiniz pişmiş demektir.) 4- Ekmeğinizi fırından çıkardıktan sonra üzerini kapatın. Soğuması için bir müddet bekletip, servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.