Baton Sale Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Baton Sale TarifiBaton Sale Tarifi MALZEME: 300 gr tereyağı 100 gr yoğurt 300 gr un 1 adet yumurta biraz tuz HAZIRLANIŞ! Un yağ ile kesilir Üzerine yoğurt ve tuz konulup hamur yapılır, sonra hamur açılır ince çubuk seklinde kesilir, üzerine yumurta sürülerek yağlanmış tepsiye dizilip fırında pişirilir |
Baton Sale Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Baton Sale TarifiBATON SALE Malzemesi: 250 gr un 1 yumurta 120 gr tereyağı 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri 1 tutam kimyon 1 tutam toz hardal 1 tutam karabiber üzerine: 1 yumurta sarısı 30 gr rende kaşar peyniri Hazırlanışı: Unu bir kaba koyun Ortasına bir çukur açın Yumurtayı içine koyun Tereyağını parça parça una katın Rendelenmiş peyniri ve baharatları ilâve edin Kenarlardan unu alarak muntazam bir hamur yoğurun Hamuru en az 30 dakika kadar buzdolabında bekletin Sonra hamuru unlanmış bir yerde yarım santim kalınlığında açın 10 cm uzunluğunda 1 cm kalınlığında parçalar halinde kesin Özerine çırpılmış yumurtayı sürün Rende peynirini üzerine serpin Yağlanmış tepsiye alarak önceden ısıttığınız fırında pişirin Verdiğimiz malzemeden 60 baton sale elde edebilirsiniz Not: Baton sale ağzı sıkıca kapalı bir kavanozun içinde muhafaza edildiği takdirde uzun süre taze kalacaktır Bayatlamış olan baton saleleri bir kaç dakika sıcak fırına koyarak, tazelemeniz de mümkündür Baton sale uzun bardakların içinde servis yapıldığı takdirde göze çok hoş görünecektir |
Baton Sale Tarifi |
10-28-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Baton Sale Tarifi2½ su bardağı Söke® un ½ paket margarin ya da tereyağı ½ kahve fincanı süt yarım çay kaşığı karbonat 1 yumurta 1 çay kaşığı tuz Yarım limon kabuğu rendesi 1Söke® unu, düzgün bir yüzey üzerine eleyip, içine karbonat, tuz ve limon kabuğunu ekleyin Karıştırdıktan sonra un karışımının ortasını havuz gibi açıp, içine oda sıcaklığındaki margarini ve yumurtayı ilave edin Elde ettiğiniz karışımı, üzerine sütü ekleyip, çevresindeki undan azar azar alarak hamur haline getirin Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yarım saat kadar dinlenmeye bırakın Parçaları ince bir kalem gibi yuvarlayıp uzatın ve hafif yağlanmış tepsiye aralarında birer santim boşluk kalacak şekilde dizin Bir yumurtanın sarısını üzerlerine sürüp biraz tuz serpin ve yaklaşık 10 cm uzunluğunda kesinHamuru 20 dakika kadar dinlendirin 2Hamur dinlenirken fırını 160ºC'ye ısıtın 3 Dinlenmiş hamuru fırına sürüp, yarım saat kadar pişirin |
|