Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baton, sale, tarifi

Baton Sale Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baton Sale Tarifi



Baton Sale Tarifi

MALZEME:
300 gr tereyağı
100 gr yoğurt
300 gr un
1 adet yumurta
biraz tuz

HAZIRLANIŞ!
Un yağ ile kesilir Üzerine yoğurt ve tuz konulup hamur yapılır, sonra hamur açılır ince çubuk seklinde kesilir, üzerine yumurta sürülerek yağlanmış tepsiye dizilip fırında pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Baton Sale Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baton Sale Tarifi



BATON SALE

Malzemesi:
250 gr un
1 yumurta
120 gr tereyağı
150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 tutam kimyon
1 tutam toz hardal
1 tutam karabiber
üzerine:
1 yumurta sarısı
30 gr rende kaşar peyniri

Hazırlanışı:
Unu bir kaba koyun Ortasına bir çukur açın Yumurtayı içine koyun Tereyağını parça parça una katın Rendelenmiş peyniri ve baharatları ilâve edin Kenarlardan unu alarak muntazam bir hamur yoğurun Hamuru en az 30 dakika kadar buzdolabında bekletin Sonra hamuru unlanmış bir yerde yarım santim kalınlığında açın 10 cm uzunluğunda 1 cm kalınlığında parçalar halinde kesin Özerine çırpılmış yumurtayı sürün Rende peynirini üzerine serpin Yağlanmış tepsiye alarak önceden ısıttığınız fırında pişirin Verdiğimiz malzemeden 60 baton sale elde edebilirsiniz

Not: Baton sale ağzı sıkıca kapalı bir kavanozun içinde muhafaza edildiği takdirde uzun süre taze kalacaktır Bayatlamış olan baton saleleri bir kaç dakika sıcak fırına koyarak, tazelemeniz de mümkündür Baton sale uzun bardakların içinde servis yapıldığı takdirde göze çok hoş görünecektir

Alıntı Yaparak Cevapla

Baton Sale Tarifi

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baton Sale Tarifi



2½ su bardağı Söke® un

½ paket margarin ya da tereyağı

½ kahve fincanı süt

yarım çay kaşığı karbonat

1 yumurta

1 çay kaşığı tuz

Yarım limon kabuğu rendesi

1Söke® unu, düzgün bir yüzey üzerine eleyip, içine karbonat, tuz ve limon kabuğunu ekleyin Karıştırdıktan sonra un karışımının ortasını havuz gibi açıp, içine oda sıcaklığındaki margarini ve yumurtayı ilave edin Elde ettiğiniz karışımı, üzerine sütü ekleyip, çevresindeki undan azar azar alarak hamur haline getirin Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yarım saat kadar dinlenmeye bırakın Parçaları ince bir kalem gibi yuvarlayıp uzatın ve hafif yağlanmış tepsiye aralarında birer santim boşluk kalacak şekilde dizin Bir yumurtanın sarısını üzerlerine sürüp biraz tuz serpin ve yaklaşık 10 cm uzunluğunda kesinHamuru 20 dakika kadar dinlendirin

2Hamur dinlenirken fırını 160ºC'ye ısıtın

3 Dinlenmiş hamuru fırına sürüp, yarım saat kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.