ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Baton Sale Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1008694)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:48 AM

Baton Sale Tarifi
 
Baton Sale Tarifi

MALZEME:
300 gr. tereyağı
100 gr. yoğurt
300 gr. un
1 adet yumurta
biraz tuz.

HAZIRLANIŞ!
Un. yağ ile kesilir. Üzerine yoğurt ve tuz konulup hamur yapılır, sonra hamur açılır ince çubuk seklinde kesilir, üzerine yumurta sürülerek yağlanmış tepsiye dizilip fırında pişirilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:48 AM

Baton Sale Tarifi
 
BATON SALE

Malzemesi:
250 gr. un
1 yumurta
120 gr. tereyağı
150 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
1 tutam kimyon
1 tutam toz hardal
1 tutam karabiber
üzerine:
1 yumurta sarısı
30 gr. rende kaşar peyniri

Hazırlanışı:
Unu bir kaba koyun. Ortasına bir çukur açın. Yumurtayı içine koyun. Tereyağını parça parça una katın. Rendelenmiş peyniri ve baharatları ilâve edin. Kenarlardan unu alarak muntazam bir hamur yoğurun. Hamuru en az 30 dakika kadar buzdolabında bekletin. Sonra hamuru unlanmış bir yerde yarım santim kalınlığında açın. 10 cm. uzunluğunda 1 cm. kalınlığında parçalar halinde kesin. Özerine çırpılmış yumurtayı sürün. Rende peynirini üzerine serpin. Yağlanmış tepsiye alarak önceden ısıttığınız fırında pişirin. Verdiğimiz malzemeden 60 baton sale elde edebilirsiniz.

Not: Baton sale ağzı sıkıca kapalı bir kavanozun içinde muhafaza edildiği takdirde uzun süre taze kalacaktır. Bayatlamış olan baton saleleri bir kaç dakika sıcak fırına koyarak, tazelemeniz de mümkündür. Baton sale uzun bardakların içinde servis yapıldığı takdirde göze çok hoş görünecektir.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:48 AM

Baton Sale Tarifi
 
2½ su bardağı Söke® un

½ paket margarin ya da tereyağı

½ kahve fincanı süt

yarım çay kaşığı karbonat

1 yumurta

1 çay kaşığı tuz

Yarım limon kabuğu rendesi

1.Söke® unu, düzgün bir yüzey üzerine eleyip, içine karbonat, tuz ve limon kabuğunu ekleyin. Karıştırdıktan sonra un karışımının ortasını havuz gibi açıp, içine oda sıcaklığındaki margarini ve yumurtayı ilave edin. Elde ettiğiniz karışımı, üzerine sütü ekleyip, çevresindeki undan azar azar alarak hamur haline getirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. Parçaları ince bir kalem gibi yuvarlayıp uzatın ve hafif yağlanmış tepsiye aralarında birer santim boşluk kalacak şekilde dizin. Bir yumurtanın sarısını üzerlerine sürüp biraz tuz serpin ve yaklaşık 10 cm. uzunluğunda kesin.Hamuru 20 dakika kadar dinlendirin.

2.Hamur dinlenirken fırını 160ºC'ye ısıtın.

3. Dinlenmiş hamuru fırına sürüp, yarım saat kadar pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.