Katmerli Poğça Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Katmerli Poğça TarifiKatmerli Poğça Tarifi Malzemeler 1 pekat yaş maya yarım çay bardağı ılık su 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yumurta akı ve sarısı 1 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı şeker alabildiği kadar un 3 yemek kaşığı erimiş tereyağı İçi peynirli veya kıymalı yapabilirsiniz sizlere kalmış Yapılışı Ilık su ile mayayı eritip arkasından yumurta sarısı ve tereyağı hariç tüm malzemeleri karıştırıp hamuru hazırlayıp bir tarafta iyice kabarmasını bekleyinKabarmış olan hamurunuzu 5 parçaya ayırıp tabak büyüklüğünde açıp aralarına erimiş tereyağı sürüp 5 parçayı üst üste koyunDaha sonra bu hamurları tek parça olarak açabildiğiniz kadar açıp tekrar tereyağı sürüp resimdeki gibi parçalara ayırınHer parçaya peyniri eşit olarak paylaştırıp sigara böreği gibi sarıp yağlı kağıda dizinDaha sonrada üzerlerine yumurta sarısını sürüp 175 c de pişirinÇok hafif ve yumuşak bir poğaça oluyor,pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi benceHepinize iyi pazarlar ve mutlu,neşeli kahvaltılarAfiyetler olsun)) |
Katmerli Poğça Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Katmerli Poğça TarifiBu tarifi yaptım ve gerçekten muhteşem bir tatsahurlarda çok iyi gidecektir yapanlara şimdiden afiyet olsun |
Katmerli Poğça Tarifi |
10-28-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Katmerli Poğça Tarifiyapmasını bilmiordum ama yemesini çok seviyorum teşekkürler |
Katmerli Poğça Tarifi |
10-28-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Katmerli Poğça Tarifibende yaptım çok güzel oldu |
Katmerli Poğça Tarifi |
10-28-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Katmerli Poğça Tarifibu poğaçanın bir özelliğide kolay kolay bayatlamıyor biraz ısttınmı yeni yapmış gibi tazecik oluyor bu bilgide benden olsun |
|