![]() |
Kıymalı Ve Baharatlı Makarna Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı Ve Baharatlı Makarna TarifiKıymalı ve Baharatlı Makarna Tarifi 500 gr makarna 90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı 1 büyük soğan (ince doğranmış) 1 küçük diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 çorba kaşığı kereviz (rendelenmiş) 1 çorba kaşığı havuç (rendelenmiş) 1+1/2 tatlı kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 defne yaprağı (istenirse) 150 gr dana kıyması (yağsız) 3 çorba kaşığı domates salçası 12 su bardağı su Orta boy bir tencerede 2 çorba kaşığı yağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() Salçayı ve 2 su bardağı suyu ekleyip ağır ateşte 30-40 dakika pişirdikten sonra (kullandınızsa defne yaprağını çıkarak atınız) tencereyi ateşten alınız ![]() Bu arada, makarnayı yapmak için büyükçe bir tencereye kalan 10 su bardağı su ile kalan 1 tatlı kaşığı tuzu koyup, harlı ateşte kaynatınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sosu makarnanın üstüne döküp, servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|