Kıymalı Ve Baharatlı Makarna Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Ve Baharatlı Makarna TarifiKıymalı ve Baharatlı Makarna Tarifi 500 gr makarna 90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı 1 büyük soğan (ince doğranmış) 1 küçük diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 çorba kaşığı kereviz (rendelenmiş) 1 çorba kaşığı havuç (rendelenmiş) 1+1/2 tatlı kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 defne yaprağı (istenirse) 150 gr dana kıyması (yağsız) 3 çorba kaşığı domates salçası 12 su bardağı su Orta boy bir tencerede 2 çorba kaşığı yağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca soğanları ve sarımsağı ekleyip, arasıra karıştırarak 12-13 dakika kavurduktan sonra, kereviz, havuç, defne yaprağı (istenirse) 1/2 tatlı kaşığı tuz ve biberi katıp 5-6 dakika daha karıştırarak kavurunuz Salçayı ve 2 su bardağı suyu ekleyip ağır ateşte 30-40 dakika pişirdikten sonra (kullandınızsa defne yaprağını çıkarak atınız) tencereyi ateşten alınız Bu arada, makarnayı yapmak için büyükçe bir tencereye kalan 10 su bardağı su ile kalan 1 tatlı kaşığı tuzu koyup, harlı ateşte kaynatınız Kaynayınca ateşin altını kısıp, makarnayı katarak 8-10 -dakika, makarna iyice yumuşayana kadar pişiriniz Tencereyi ateşten alınız Makarnayı kevgirden süzüp üstünden sıcak su geçirerek ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız Kalan 4 çorba kaşığı yağı ekleyip iki büyük kaşıkla makarnayı karıştırarak, yağı yediriniz Sosu makarnanın üstüne döküp, servis ediniz |
|