![]() |
Kıymalı Ve Baharatlı Makarna Tarifi
Kıymalı ve Baharatlı Makarna Tarifi
500 gr makarna 90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı 1 büyük soğan (ince doğranmış) 1 küçük diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 çorba kaşığı kereviz (rendelenmiş) 1 çorba kaşığı havuç (rendelenmiş) 1+1/2 tatlı kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 defne yaprağı (istenirse) 150 gr dana kıyması (yağsız) 3 çorba kaşığı domates salçası 12 su bardağı su Orta boy bir tencerede 2 çorba kaşığı yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ve sarımsağı ekleyip, arasıra karıştırarak 12-13 dakika kavurduktan sonra, kereviz, havuç, defne yaprağı (istenirse) 1/2 tatlı kaşığı tuz ve biberi katıp 5-6 dakika daha karıştırarak kavurunuz. Salçayı ve 2 su bardağı suyu ekleyip ağır ateşte 30-40 dakika pişirdikten sonra (kullandınızsa defne yaprağını çıkarak atınız) tencereyi ateşten alınız. Bu arada, makarnayı yapmak için büyükçe bir tencereye kalan 10 su bardağı su ile kalan 1 tatlı kaşığı tuzu koyup, harlı ateşte kaynatınız. Kaynayınca ateşin altını kısıp, makarnayı katarak 8-10 -dakika, makarna iyice yumuşayana kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alınız. Makarnayı kevgirden süzüp üstünden sıcak su geçirerek ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız. Kalan 4 çorba kaşığı yağı ekleyip iki büyük kaşıkla makarnayı karıştırarak, yağı yediriniz. Sosu makarnanın üstüne döküp, servis ediniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.