![]() |
Kıymalı Mantarlı Makarna Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı Mantarlı Makarna TarifiKıymalı Mantarlı Makarna Tarifi 1 paket (500 gr ![]() 300 gr ![]() 300 gr ![]() 1 adet orta boy kuru soğan 2 adet domates 1/2 paket margarin 1/2 adet limon Yeterince tuz, karabiber Üzeri için: Rende kaşar veya beyaz peynir Makarnayı bol tuzlu suda haşlayıp süzdükten sonra soğuk sudan geçirelim ![]() Mantarları fındık kadar doğrayıp 1 bardak tuzlu ve limonlu suda haşlayalım ![]() ![]() İnce ince kıydığımız kuru soğanları yağda pembeleştirdikten sonra kıymayı ilave edip 1-2 dakika daha kavuralım ![]() Mantarı ve haşladığımız suyun 1 su bardağı kadarını kıymaya ilave edip karıştıralım ![]() 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan indirelim ![]() Makarnayı ilave edip iyice karıştırdıktan sonra sıcak sıcak servis yapalım ![]() Not: İsteyenler kaşar peynir rendesi veya ufalanmış tulum peyniri ilave edebilirler ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kıymalı Mantarlı Makarna Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı Mantarlı Makarna Tarifi60 gr (4 çorba kaşığı) + 1 çorba kaşığı tereyağı 1 küçük soğan (ince doğranmış) 250 gr dana kıyması (iki kez çekilmiş) 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 500 gr mantar (yıkanıp temizlenmiş ve dilimlenmiş) 250 gr (1 su bardağı) krema 2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 500 gr makarna (haşlanıp, süzülmüş ve sıcak olarak saklanmış) 60 gr (1/2 su bardağı) kaşar peyniri rendesi Orta boy bir tencerede, orta ateşte, 60 gr tereyağı eritiniz ![]() ![]() Tencereye kıymayı ekleyerek, 5 dakika, kıyma kahverengileşene kadar kavurunuz ![]() ![]() Kremayı ve maydanozu koyup iyice karıştırınız ![]() ![]() Makarnayı ısıtılmış bir servis tabağma koyup kalan 1 çortoa kaşığı tereyağı, ortasına yerleştiriniz ![]() ![]() Makarnanın üstüne önce kıymalı sosu, daha sonra da kaşar peyniri rendesini dökerek servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|