İspanaklı Milföy Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Milföy TarifiIspanaklı Milföy Tarifi Milföy hamurlarını unlu zemine koyup 5 dakika oda sıcaklığında bekletin Tartölet kalıplarının içini zeytinyağı ile yağlayın Daha sonra bol susamve çörekotu serpin Yumuşayan milföy hamurlarını tartölet kalıplarının büyüklüğünde bir bardak ağzı ile kesin Daha sona kalıplara yerleştirin Aynı bardakla yağlı kağıttan parçalar kesip hamurların üzerine yerleştirin Kabarmaması için üzerlerine bakliyat koyunÖnceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirinDiğer taraftan içini hazırlamak için, tereyağını eritip piyazlık doğranmış soğanı 2 dakika sote edinÜzerine ince kıyılmış ıspanağı ekleyin Tuz ve karabiber ilave edip 5 dakika daha kavurun En son ince kıyılmış dereotunu ekleyip ocaktan alın Pişen milföy çanaklarını fırından alıp, bakliyat ve kağıtları kaldırın Milföylerin yarısını servis tabağına alın İspanaklı karışımdan içine koyun Kalan milföyleri üzerlerine kapatıp servis yapın |
İspanaklı Milföy Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Milföy Tarifi250 gr ıspanak 1 adet soğan 1 çorba kaşığı sıvıyağ 10 adet milföy hamuru 1 tutam tuz 1 tutam karabiber 1 tutam pul biber 2 su bardağı sıvıyağ (kızartmak için) Yıkadığımız ıspanakların suyunu süzüm ince ince doğruyoruz, soğanı ince ince doğrayıp sıvıyağda kavuruyoruz Tuz, karabiber ve pul biberde ekliyoruz, milföy hamurlarının herbirinden su bardağı ağzı büyüklüğünde yuvarlaklar çıkarıyoruz, 5 tanesinin ortasına ıspanaklı harçtan koyuyoruz, diğer 5 parçayı da üzerlerine kapatıyoruz, isterseniz o şekilde isterseniz de çatalla kenarlarına çizikler yaparak şekil verebilirsinizkızdırılmış sıvı yağda her iki tarafını kızartıyoruz |
|