Tarçınlı Zeytinyağlı Barbunya Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarçınlı Zeytinyağlı Barbunya TarifiTarçınlı Zeytinyağlı Barbunya 1+1/2 kg taze barbunya 2 adet kırmızı çarliston köz biberi 3 adet büyük boy domates 1 çubuk (on santim kadar) tarçın 1 büyük boy kuru soğan 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2 su bardağı sızma zeytinyağı 3 su bardağı içme suyu 1/4 demet maydanoz Taze barbunya fasulyesini ayıklayın, kırmızı çarliston biberini rondel doğrayın ve maydanoz hariç bütün malzemeyi tencereye koyup bir saat ağır ateşte pişirin Servis sırasında ince kıyım maydanozu üzerine serpiştirin |
|