![]() |
Nevşehir Mutfağı Tanıtımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nevşehir Mutfağı TanıtımıNevşehir Mutfağı Nevşehir ve yöresi yemeklerinin malzemeleri pek fazla olmamakla birlikte bölgesel denebilecek yemekleri vardır ![]() ![]() ![]() Çorbalar; tarhana, düğü, kesme, sütlü, patates çorbaları ve katma aşı ![]() Yemekler; ağpakla (fasulye, kemikli et) , soğanlama, dıvıl (patates ve bulgur), cacık, ayva dolması, çanak (et ve sebze) , Nevşehir tavası (et) , zerdi pilavı, sızgıt (kışlık et kavurma), kömbe (bazlama) , kışlık ekmek (yufka), pastırma, sucuk ![]() Tatlılar; bulama (un, pekmez, ceviz) , aşure, irmik tatlısı, dalaz (yumurta, süt, un, yağ, bal veya şeker), aside (un, pekmez veya şeker), hoşaf ![]() |
![]() |
![]() |
|