ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Nevşehir Mutfağı Tanıtımı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1007448)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 03:51 AM

Nevşehir Mutfağı Tanıtımı
 
Nevşehir Mutfağı

Nevşehir ve yöresi yemeklerinin malzemeleri pek fazla olmamakla birlikte bölgesel denebilecek yemekleri vardır. Genellikle et tüketimi fazladır. Yörede sebzeciliğe de önem verildiğinden birçok sebzeyi kendileri yetiştirmekte ve yemeklerinde kullanmaktadırlar. Yöre mutfağından bazı örnekler aşağıdadır:
Çorbalar; tarhana, düğü, kesme, sütlü, patates çorbaları ve katma aşı.
Yemekler; ağpakla (fasulye, kemikli et) , soğanlama, dıvıl (patates ve bulgur), cacık, ayva dolması, çanak (et ve sebze) , Nevşehir tavası (et) , zerdi pilavı, sızgıt (kışlık et kavurma), kömbe (bazlama) , kışlık ekmek (yufka), pastırma, sucuk.
Tatlılar; bulama (un, pekmez, ceviz) , aşure, irmik tatlısı, dalaz (yumurta, süt, un, yağ, bal veya şeker), aside (un, pekmez veya şeker), hoşaf.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.