Tabule Entegral Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tabule Entegral TarifiTabule Entegral Tarifi 200 gr irmik 500 gr domates 2 adet limon Aldığı kadar tuz 12 adet taze soğan 1 yemek kaşığı nane 05 adet salatalık Aldığı kadar karabiber 6 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı maydanoz Salatalık ve domatesleri soyup küçük küpler halinde kesin Süzülmeye bırakın Suyu ile kalsın Bir büyük kasede domatesleri, salatalığı, irmiği , kıyılmış maydanoz ve naneyi, limonların suyunu, zeytinyağını, tuzunu, biberi iyice harmanlayın Bunları 6 saat buzdolabında bekletin, irmik tüm suyu emip, yumuşasın ve şissin Ara sıra karıştırın İrmik ağza sert gelmemelidir Üzerini iyice kesilmiş taze soğanların başı ve nane yaprakları ile süsleyip servis yapın |
|