Baba Tatlısı Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Baba Tatlısı TarifiBaba Tatlısı Tarifi Malzeme : 500 gr un 30 gr maya 2S0 gr süt 3 yumurta 15O gr margarin 40 gr pudra şekeri 5 gr tuz Yapılışı: Un çalışılacak yere elenir Ortası havuz gibi açılır Maya,süt konur Biraz karıştırılıp yumurta ilave edilir Un yavaş yavaş alınır Yumuşatılmış margarin ve tuzla karıştırılarak hamur haline getirilir Yumuşak bir hamur elde edilir İki misli kabarıncaya kadar hamur bekletilir, yağlanmış küçük tartölet veya briyoş kalıplarına kalıbın yarısı kadar konur İki misli kabarıncaya kadar bırakılır Orta hararetteki fırında pişirilir, kalıptan çıkarılır Ilık şuruba atılır Delikli kepçeyle şuruptan alınıp, soğutulur Arası kesilip krema konur, kapatılır Üzerine krema birer kiraz şekerlemesi konur İnce çekilmiş antep fıstığı ile servis yapılır Şurubu 1 kilo şeker üç bardak su ile hazırlanır Limon ile kestirilir Şurup soğursa tekrar kaynatılır, babalar içine atılır Daima biri soğuk diğeri sıcak olur |
Baba Tatlısı Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Baba Tatlısı TarifiBaba TatLısı Tarifi 500 gr un 10 gr tuz 250 gr yağ 2,5 Desilitre süt 75 gr şeker 5 yumurta 100 gr kuru üzüm 15 gr maya 1 limon kabuğu rendesi Bir kap içinde süt ile mayayı eziniz 250 gr un ilâve ediniz Mayayı üretiniz Maya üreyince şeker, tuz, yumurta, limon kabuğu rendesi, un ilâve ediniz ve yuğrunuz Yavaş yavaş erimiş ılık yağ ilâve ederek yuğrunuz, yuğururken kuru üzümleri hamur içine serperek atınız 1/2 saat dinlendiriniz Kalıplara koyarak orta ısıda fırında pişiriniz Şurubu: Bir bardak şeker ile hazırlanan ve çok koyu olmayan şurubu üzerine dökünüz Arzu edilirse üzerleri krem şantiyle süsleyiniz |
Baba Tatlısı Tarifi |
10-28-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Baba Tatlısı Tarifi160 gr un 15 gr toz maya 25 gr pudra şekeri 65 gr Teremyağ 3 bütün yumurta 1/2 kahve kaşığı tuz 15 gram ılık su 1 çorba kaşığı Teremyağ Şurubu: 500 gram toz şeker 2,5 bardak su 1 tatlı kaşığı limon suyu Üstüne: 300 gr krem şanti Karışık meyve Unu hamur tahtasının üstünde dörde böldükten sonra bu dörde bölünmüş olan undan yalnız bir tanesinin ortasını havuz gibi açın Sonra buraya mayayı ve sıcakça suyu ilave ederek yoğurun Yuvarlak ve sıkı bir hamur yapın Sonra da bu hamurun üstüne diğer üç kısma, ayırmış olduğunuz unları da atarak az mayalı hamur hafifçe kabarıncaya kadar aşağı yukarı yarım saat dinlendirin Sonra mayalı hamur ve una pudra şekeri, yarım kahve kaşığı tuz ile bütün olmak üzere önce bir adet yumurta ilave edin Yoğurarak hamur yapın Sonra da teker teker olmak üzere 2 adet bütün yumurta ilave edin Her yumurta ilavesinde de hamuru en az beş dakika yoğurmak suretiyle yumurtaları hamura yedirin Sonra da bu hamuru erimemiş hatta fazla yumuşamamış haldeki Teremyağını ilave ederek tekrar yoğurarak bunu da hamura yedirin Sonra da elde ettiğiniz bu hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak içi yağlanmış 6 santim çapındaki küçük kaplara yerleştirdikten sonra kalıpları, bir tepsi içinde sıcakça bir yerde 2 saat bırakın Kalıpların içindeki hamurların kabarmasını sağlayın Sonra bu hamurları kalıplarıyla orta ateşteki fırına sürerek 25 dakika kadar pişirin Sonra da fırından alarak soğuduktan sonra kalıplardan çıkararak bir parça sertleşmesi için ertesi güne kadar bırakın Ertesi gün, büyük bir tencereye şekeri, suyu, 1 tatlı kaşığı limon suyunu koyarak bir taşım kaynatın Hafif bir şurup yapın Sonra kaynar bir halde bulunan bu şuruba baba tatlılarını atarak, 20 dakika çok hafif ateşte kaynatın Tatlılar şurubu çekecek ve iki misli büyüyecektir Sonra tatlıları kepçe ile şuruptan tabağa alarak iyice soğuduktan sonra üzerine ve etrafına krem şanti koyarak meyva taneleri ile süsleyin |
|