![]() |
Üryani Eriği Hoşafı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üryani Eriği Hoşafı TarifiÜryani Eriği Hoşafı Tarifi 500 gram üryani eriği 250 gram toz şeker 1,5 litre su Erikleri iyice yıkayıp 1,5 litre su içinde geceden ıslatalım ![]() Sabahleyin tenceredeki erikleri, suyu bulandırmadan parmak uçlarımızla çıkartıp bir tabağa alalım ![]() Tencereyi sallamadan yarım saat daha bekletip tortusunun dibe çökmesini sağlayalım ![]() Dibini bulandırmadan suyun 1 litresini başka bir tencereye alalım ![]() Tozşekeri ve suyu ilave edip kaynatalım ![]() Kaynamaya başlayınca, 5-6 dakika sonra erikleri ilave edelim ![]() Bir taşım daha kaynatıp ocaktan indirelim ve ağzı kapalı olarak soğutalım ![]() Kaselere boşaltıp soğuk olarak servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|