ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Üryani Eriği Hoşafı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1007187)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:34 AM

Üryani Eriği Hoşafı Tarifi
 
Üryani Eriği Hoşafı Tarifi

500 gram üryani eriği

250 gram toz şeker

1,5 litre su

Erikleri iyice yıkayıp 1,5 litre su içinde geceden ıslatalım.

Sabahleyin tenceredeki erikleri, suyu bulandırmadan parmak uçlarımızla çıkartıp bir tabağa alalım.

Tencereyi sallamadan yarım saat daha bekletip tortusunun dibe çökmesini sağlayalım.

Dibini bulandırmadan suyun 1 litresini başka bir tencereye alalım.

Tozşekeri ve suyu ilave edip kaynatalım.

Kaynamaya başlayınca, 5-6 dakika sonra erikleri ilave edelim.

Bir taşım daha kaynatıp ocaktan indirelim ve ağzı kapalı olarak soğutalım.

Kaselere boşaltıp soğuk olarak servis yapalım.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.