![]() |
Serinleten Ramazan Hoşafları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Serinleten Ramazan HoşaflarıSerinleten Ramazan hoşafları ERİK HOŞAFI Malzemeler: 1 kilo hoşaflık erik, 600 gram şeker, 10 bardak su ![]() Yapılışı: Erikleri yıkadıktan sonra kaynamakta olan şekerli suya bütünüyle atıp, yumuşayıncaya kadar pişirip, soğumaya bırakın ![]() ÜZÜMLÜ KABAK HOŞAFI Malzemeler: 2 dilim tatlı kabak, 1 su bardağı kuru üzüm, 4 bardak su, 1 su bardağı toz şeker ![]() Yapılışı: Kuru üzümü yıkayıp 4 bardak su ile haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KURU ÜZÜM HOŞAFI Malzemeler: 250 gr kuru üzüm, 2 su bardağı şeker, 5-6 bardak su ![]() Yapılışı: Kuru üzümlerin saplarını ayıkladıktan sonra iyice yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KURU VİŞNE HOŞAFI Malzemeler: 500 gr kuru vişne, 8 su bardağı su, 2 su bardağı toz şeker ![]() Yapılışı: Vişneleri yıkayıp süzdürün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|