Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çingene, tarifi, yahnisi, yapılır, yapılışı

Çingene Yahnisi Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çingene Yahnisi Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır



Çingene Yahnisi Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri

Malzemeler

? 1 kg kemikli parça kuzu,

? 15 adet arpacık soğanı,

? 2 adet havuç,

? 3 çorba kaşığı margarin,

? 1 adet yeşil biber,

? 1 çay kaşığı kekik,

? 5-6 adet taze patates,

? 6-7 adet mantar,

? 1 çorba kaşığı domates salçası,

? Yeterince tuz

? Karabiber

? Maydanoz

Hazırlanışı:

Koldan parçalara bölünmüş kuzu eti, dibi kalın bir tencerede suyunu çekinceye kadar çevrilir Margarin ilave edilip, yağ kızmaya başlayınca ayıklanmış soğanlar katılır Beraber karıştırılarak biraz kavrulur Bir bardak sıcak su ilave edilerek etler pişmeye bırakılır

Etler yumuşarken doğranmış yeşil biber, havuç, bütün olacak şekilde patatesler, kekik ve karabiber, mantar, ezilmiş domates salçası ilave edilerek biraz daha su eklenir Etlerle birlikte pişen sebzeler de yumuşayınca ateşten alınıp, servis yaparken üzeri kıyılmış maydanozla süslenebilir

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.