![]() |
Çingene Yahnisi Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çingene Yahnisi Tarifi Yapılışı Nasıl YapılırÇingene Yahnisi Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri Malzemeler ? 1 kg ![]() ? 15 adet arpacık soğanı, ? 2 adet havuç, ? 3 çorba kaşığı margarin, ? 1 adet yeşil biber, ? 1 çay kaşığı kekik, ? 5-6 adet taze patates, ? 6-7 adet mantar, ? 1 çorba kaşığı domates salçası, ? Yeterince tuz ? Karabiber ? Maydanoz Hazırlanışı: Koldan parçalara bölünmüş kuzu eti, dibi kalın bir tencerede suyunu çekinceye kadar çevrilir ![]() ![]() ![]() ![]() Etler yumuşarken doğranmış yeşil biber, havuç, bütün olacak şekilde patatesler, kekik ve karabiber, mantar, ezilmiş domates salçası ilave edilerek biraz daha su eklenir ![]() ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
|